Subjekt | Pekarna Omar - Marija Omar s.p. |
Naslov |
|
GSM | 041 864 044 (Anton) |
[email protected] | |
Spletna stran | Pekarna Omar |
Mediji | Vestnik - Pekarna Omar dobro kak inda |
Dobro kak inda (Dobro kot nekoč) so v družinski Pekarni Omar v Rankovcih, ki jo vodita Marija in Anton Omar, poimenovali svoj program tradicionalnih pekovskih izdelkov. Najbolj so znani vrtanik, domač rženi kruh, retaši in prekmurska gibanica, v zadnjih letih pa so med kupci vse bolj priljubljene tudi idinjača, tikvača in repnjača. Drugi program vključuje sodobnejše pekovske izdelke, ki jih najdemo tudi v drugih pekarnah po Sloveniji.
Ker se ves čas trudijo za kakovost svojih izdelkov, pravi lastnik pekarne Anton Omar, so se preizkusili tudi na državnih ocenjevanjih med konkurenco drugih tovrstnih podjetij iz Slovenije. »Zlata in srebrna priznanja ter znake kakovosti smo prejeli na ocenjevanju dobrot slovenskih kmetij na Ptuju, na ocenjevanju, ki ga je organizirala sekcija za pekarstvo pri Gospodarski zbornici Slovenije, in drugod.«
Idinjače, tikvače in repnjače pečejo na klasičen način, torej na tleh krušne peči. Idinjače so s skuto, repnjače vključujejo še repo, tikvače pa buče. Mnogi, tudi Prekmurci, jih ob nakupu poskusijo prvič in so nad njimi navdušeni. Orehove in makove potice ter nekatere druge pogače pečejo v lončenih posodah.