Mesnine Korošak se nahajajo v neposredni bližini Term Banovci. So dopolnilna dejavnost na kmetiji, kjer se ukvarjajo predvsem s predelavo mesnih izdelkov, še posebej pa slovijo po peki odojkov v krušni peči. Poleg pečenega odojka strankam ponujajo tudi številne izdelke iz domačega svinjskega mesa, kot so jih delali nekoč – ocvirke, zaseko, sveže klobase, domačo salamo, meso iz tünke, več vrst prekajenega mesa. V sezoni piknikov so na voljo tudi čevapčiči. Poleg končnih izdelkov pa ponujajo tudi sveže svinjsko meso.
Subjekt | Mesni izdelki - mesnine Korošak |
Naslov | Grlava 7, 9242 Križevci pri Ljutomeru |
GSM | 041 707 155 (Mirko) |
GSM | 041 788 039 (Klara) |
[email protected] | |
Mesnine Korošak |
Za razliko od mnogih predelovalcev so Mesnine Korošak vertikalno integrirana kmetija, saj imajo lastno vzrejo živali, lasten zakol v svoji klavnici in lastno predelavo mesnih izdelkov. Njihove izdelke je mogoče kupiti v butični trgovini kar na dvorišču kmetije.
Mlad prevzemnik kmetije je Marko Korošak, s sestro Sabino in očetom Mirkom tvorijo dobro osnovo, s Klaro pa celoto. Če se Marko in Mirko ukvarjata predvsem s klanjem, predelavo in pečenjem odojkov, je Sabina tista, ki poskrbi za to, da gostje, ki so prišli po svoj kos mesa ali pečenega odojka, niso žejni. Klara pa po drugi strani obvladuje predvsem prodajo končnih izdelkov, izdeluje odlične mesne narezke in skrbi za »papirni« del poslovanja.